امیرحسین مرجانی

فایل ارائه بلاکچین به زبان فارسی

ارائه بلاکچین به زبان فارسی

سلام

فروردین 98 ارائه ای داشتم در مورد بلاکچین، گفتم شاید بد نباشه این فایل ارائه رو با دوستان به اشتراک بگذارم. البته در ابتدا عرض کنم که در این ارائه بیشتر اتکا بر روی توضیحات شفاهی (بنده) بوده است و ممکن از لحاظ متن خیلی پربار نباشد، البته حاضران در جلسه بسیار راضی بودند

در این ارائه ابتدا معرفی و تاریخچه کوتاهی در مورد بلاکچین گفته می شود، بعد از آن در مورد اطلاعات زمینه (رمز نگاری و هش) صحبت می شود.

در مورد تراکنش در شبکه بلاکچین صحبت می شود، در مورد چند شاخگی در زنجیره بلوک ها صحبت می شود، خیلی کوتاه در مورد سیستم های توضیع شده صحبت می شود

سپس به سراغ کارکردهای بالاکچین می رویم و چند مثال از مقالات روز آورده می شود

و در نهایت هم منابع

امیدوارم مفید بوده باشه

دانلود فایل ارائه پاورپینت بلاکچین به زبان فارسی (لینک حذف شد) 

پی نوشت: فعلا قصد گذاشتن فایل پاور پوینت را ندارم، چون ممکنه دانشجو تنبل بشه 🙂

البته ممکنه برای فروش به فروشگاه فایل اضافه کنم. اگر خواهان هستید و می خواهید هزینه کنید، ایمیل بزنید ببینیم چطور می شود!

خرید و دانلود فایل ارائه پاورپینت بلاکچین به زبان فارسی (PDF) پنج هزار تومان

خرید و دانلود فایل ارائه پاورپینت بلاکچین به زبان فارسی (پاورپوینت PowerPoint) بیست هزار تومان

نحوه استفاده از فناوری بلاک‌چین برای رادارهای تنظیم مقررات (رگولاتوری) حفظ حریم خصوصی داده‌ها

نحوه استفاده از فناوری بلاک‌چین برای رادارهای تنظیم مقررات (رگولاتوری) حفظ حریم خصوصی داده‌ها

منبع: https://www.coindesk.com/blockchain-tech-data-protection-authority-radars/

در این مقاله، Ehrlich درباره فناوری بلاک چین از دیدگاه رگولاتورهایی که وظیفه تضمین حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات مشتری را دارند، بحث می کند.

من به مقامات و متخصصان حفاظت از اطلاعات (DPAs) غبطه نمی خورم.

اگرچه تقریباً هر کسی، از رهبران بلند پایه تا کارمندان عادی این سازمان ها، نسبت به اهداف مورد نظر، آگاه بوده و به سمت آن حرکت می کنند، اما سرعت پیشرفت نوآوری سبب می گردد تا اینگونه به نظر برسد که آنها دائماً در تله های دیجیتالی به دام می افتند یا سوار بر یک پله برقی به سوی مسیری اشتباه در حرکت هستند.

در این روزها چه چیزی آنها را تا این حد مشغول کرده است؟

آنها در حال بررسی فناوری های غول پیکر ایالات متحده همچون گوگل، فیسبوک، آمازون، اوبر و ایربی­ان­بی هستند. اما چالش بزرگ دیگری از پیگیری و بررسی تمایلات و گرایشات نوظهور درباره استفاده از این فناوری ها و اطلاعات به وجود می آید. در حالی که ناظران همواره به دنبال آخرین پیشرفت ها در زمینه جستجو، رسانه های اجتماعی و رایانش ابری هستند، فناوری های جدید دائماً در پیش روی آنها قرار می گیرند.

بخشی از وظیفه رگولاتورها این است که شانه به شانه این نوآوری ها در حرکت باشند و مفاهیم و پیامدهای آن ها برای حفاظت از اطلاعات را درک کنند. طی چند سال گذشته، اکثر منابع به بررسی و پاسخ به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)، دستگاه های متصل، استفاده از فناوری در اجرای قانون، آزمایش ژنتیک، بیومتریک ها و غیره، معطوف بوده است.

علیرغم اینکه دلیل مورد توجه قرار گرفتن هر یک از این فناوری ها قابل درک است، اما این درست نیست که همه چیز را با هم بخواهیم. در حال حاضر بسیاری از این فناوری ها، مانند Nest thermostat یا Apple Touch ID در زندگی ما تأثیرگذار هستند. این نوآوری ها، علاوه بر رشد چشمگیر در بازار، یک عامل مشترک نیز دارند که آن ها را به یک چالش و نگرانی برای رگولاتورها بدل می کند- آنها اقیانوسی از اطلاعات کاربر تولید می کنند، این اطلاعات را در ابر ذخیره می کنند و برای اهداف و مقاصد سودآور استخراج می کنند. این فناوری ها با تجهیز به فناوری های تحلیل کلان داده به شرکت ها کمک می کنند تا بتوانند سلطه و نفوذ اطلاعاتی خود بر مشتریان را افزایش دهند.

در مقابل، بلاک چین به آسانی در این قالب نمی گنجد و هنوز برای اثرگذاری بر مصرف کنندگان راهی طولانی در پیش دارد.

رگولاتورها تمایل دارند به این فناوری به عنوان یک فناوری کمتر توسعه یافته، بهای کمتری دهند یا اصلاً به آن نپردازند.

اولین چیزی که به ذهن می رسد

چگونه می توانید بلاک چین را دستور کار خود قرار دهید؟

با برجسته کردن پتانسیل بلاک چین در آینده آغاز کنید. برای برخورداری رگولاتورها از حاشیه ای امن، تأکید بر این نکته مهم است که فناوری بلاک چین ارتقا و پیشرفتی حتمی برای تمامی راه حل ها و ابزارهای موجود در بازارهای امروزی ارائه می دهد.

بنابراین، پذیرش فرصتی که بلاک چین برای دگرگونی اساسی اقتصاد اطلاعات شخصی به وجود می آورد مهم است. یا به بیان ساده تر، مالکیت شخصی اطلاعات خودتان را بازپس می گیرید (اعاده می کنید).

رگولاتورها در سراسر جهان دائماً در حال کار بر روی نوآوری ها و ابتکارات هستند تا کنترل بر داده ها را تضمین کنند و شرکت ها برای جمع آوری اطلاعات، رضایت کاربر برای پردازش این اطلاعات و انجام اقدامات لازم برای اطمینان از این که افراد قادر به اعاده اطلاعات خودشان و ارائه آن به یک رقیب (برای مثال یک بانک رقیب) هستند (در صورتی آنها این اطلاعات را بخواهند) حق قانونی دارند.

راه حل های تشخیص هویت مبتنی بر بلاک چین با اتکا به رمزنگاری، فناوری چند امضائی و توان محاسباتی توزیع شده برای بازگرداندن «استقلال دیجیتالی» افراد می توانند اسکریپت ها را متحول کنند.

بنابراین، بهتر است که این فناوری ها را در رویکرد فعلی خود مد نظر قرار دهیم.

این کار نیازمند رویکردی چند شاخه است: ابتدا، پیوند مفاهیم به اصول اصلی حفاظت از اطلاعات و سپس مقایسه فناوری بلاک چین با راه حل های مشابه بازار همانند رایانش ابری.

اصول حفاظت از اطلاعات

امروزه رگولاتورها غالباً بر هشت اصل اساسی ارائه شده توسط OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) در سال 1980، مبتنی هستند: محدودسازی جمع آوری، کیفیت اطلاعات، مشخصات هدف، محدودسازی استفاده، امنیت، حفاظت کردن، باز بودن، مشارکت فردی و مسئولیت پذیری.

فناوری های مبتنی بر بلاک چین مزایای چشمگیری فراتر از فناوری های موجود در بازار را براساس این معیارها ارائه می دهند. برای مثال، استفاده از پروتکل های جدید احراز هویت مبتنی بر رمزگذاری، سرقت و جعل هویت را به طور چشمگیری سخت تر خواهند کرد.

علاوه بر این، محصولات آتی ایجاد شده بر روی بلاک چین می توانند ابزاری شفاف برای اطمینان از این که شرکتها در استفاده از اطلاعات مشتریان به طور کامل دقت دارند و با وسواس عمل می کنند، ارائه دهند. امروزه انتظار می رود که هر شرکتی «سیاست حفظ حریم خصوصی» را داشته باشد که این سیاست به تفصیل این که آنها چه اطلاعات شخصی را جمع آوری کرده اند، چگونه این اطلاعات را مورد استفاده قرار خواهند داد، چه مدت آنها را نگه خواهند داشت، افراد به چه روشهایی می توانند این اطلاعات را به دست آورند و سایر جنبه های چرخه حیات داده ها را شرح می دهد.

مشتریان پس از موافقت با این سیاست، معمولاً به سادگی به فروشنده اطمینان می کنند که وی به وعده اش پایبند خواهد بود. با این حال، با استفاده از بلاک چین و قراردادهای هوشمند، این پروتکل ها می توانند در فرآیندهای تجاری رمز شوند، می توانند با استفاده از طرح های صدور گواهینامه استاندارد شوند، می توانند برنامه نویسی شوند تا اطمینان حاصل شود که شرکت ها به تعهد خودشان عمل خواهند کرد.

از طرف دیگر، فناوری بلاک چین می تواند راه حل های جدیدی برای نگهداری و رسیدگی به سوابق شرکت ارائه دهد، کاری که اهمیت آن تنها در سایه آموزش و آگاهی کسب و کارها از چگونگی جمع‌آوری اطلاعاتِ بیشتر از مشتریان خود، افزایش پیدا خواهد کرد. شرکت های مختلف در سراسر جهان به طور فزاینده ای نیازمند گزارشات کاملی از فعالیت های مربوط به پردازش اطلاعات و ذخیره سازی داده های خود به منظور حسابرسی و بررسی های جامع هستند.

در بیشتر موارد، بخشی از اجرای این نیازها مستلزم بررسی دسترسی کارمندان به اطلاعات شرکت است. این یک مورد کاربردی (use-case) سفارشی برای راه حل مبتنی بر بلاک چین به منظور مدیریت، بررسی و تأیید و حفاظت از اطلاعات شرکت است.

مقایسه با رایانش ابری

برای نشان دادن توانایی و قدرت بلاک چین در حفظ این اصول اطلاعاتی اصلی، این مهم است که تضاد و تفاوت میان بلاک چین و محصولات فعلی موجود در بازار را به تصویر بکشیم.

من غالباً هنگام صحبت با رگولاتورها درباره فناوری بلاک چین، زمان صحبت را صرف برجسته کردن تفاوت میان بلاک چین های مجاز و بلاک چین های باز و دفاتر کل می کنم. همینطور که بحث و گفتگو داغ تر می شود، بحث به مقایسه میان انواع بلاک چین و راه حل های عمومی، خصوصی و هیبرید (ترکیبی) ابری کشیده می شود.

دولت ها در پی مبارزه با پیامدهای فناوری های ابری از دیدگاه رگولاتوری هستند. نگرانی های اصلی از دیدگاه آنها شامل حفاظت مناسب از داده ها و اطمینان از این که این اطلاعات به مصارف نامشروع نمی رسد و محرمانه باقی می ماند است.

علاوه بر این، به مخاطره افتادن سرمایه نیز افزایش می یابند.

با توجه به رشد محبوبیت راه حل های مبتنی بر ابر، ارائه دهندگان نیز بیشتر به بررسی دقیق و مجازات (پرداخت جریمه) رگولاتورها روی آورده اند، حتی در صورتی که آنها فقط یک مشتری یا پیمانکار فرعی (sub-contractor) برای شرکت داشته باشند که از قابلیت های ذخیره داده آنها استفاده می کند.

با توجه به ارزش موارد کاربردی خاص در راه حل های مبتنی بر بلاک چین در برابر راه حل های مبتنی بر غیر بلاک چین، ارائه مزایای دفتر کل توزیع شده و قراردادهای هوشمند، از نقطه نظر شفافیت، امنیت و محدودسازی هدف آسان می شود.

تعیین انتظارات

با توجه به موارد کاربردی اصلی که همچنان در بیت کوین و صنعت مالی تمرکز یافته اند، بسیاری از DPAها اجازه خواهند داد که رگولاتورهای مالی، چشم انداز و آینده رگولاتوری بلاک چین را مدیریت کنند.

بنابراین، بعید است که در آینده نزدیک، توسعه و پیشرفت عظیم، تنظیم قانون یا راهنمایی از سوی مقامات و متخصصان حفاظت از اطلاعات درباره بلاک چین وجود داشته باشد.

با این حال، رگولاتورهای موجود در سراسر جهان مانند کمیسیون تجارت فدرال (FTC)، کارگروه ماده 29 در اروپا و دفتر مقام عالی رتبه کادانا در امور حفاظت از حریم خصوصی، نظر به اینکه آنها چگونه فناوری های جدید را در قوانین موجود می گنجانند و براساس برخی از نگرانی ها و چالش های اصلیشان از منظر حفاظت از مشتری، نظرات یا راهنمایی هایی را صادر می کنند.

همینطور که فناوری بلاک چین به پیشرفت و ترقی ادامه می دهد، من انتظار دارم که بالاخره آنها بخشهایی از بحث ها و مذاکرات را به عنوان مقدمه ای برای راهنمایی اصلی منتشر کنند.

هنگامی که DPAها فرمان درخواست اطلاعات را صادر می کنند، زمانی که اعضا برای مشارکت و ثبت نظرات صرف می کنند ارزشمند خواهد بود.

در عین حال، کارهایی وجود دارد که می توانند بلافاصله و بلادرنگ انجام شوند. توسعه دهندگان و برنامه نویسان در چنین فضایی باید درباره اصول OECD و مقررات مربوطه آگاهی یابند و بیشتر بدانند؛ زیرا آنها محصولات جدید را به وجود می آورند.

علاوه بر این، رگولاتورها طرح های صدور گواهینامه را به عنوان ابزاری برای نشان دادن حسن نیت و سبک کردن بار مسئولیت خودشان، ترویج و تشویق می کنند. برای مثال، قانون حفاظت از اطلاعات عمومی اروپا که به زودی جایگزین قانون تصویب شده در سال 1995 اتحادیه اروپا خواهد شد، استفاده از نظام های صدور گواهینامه را به عنوان ابزارهای پیرو مقررات، ترویج و تشویق می کند.

به وجود آوردن چنین برنامه ای، شروعی عالی برای اشتغال و مشارکت رگولاتوری بلاک چین در دنیای حفاظت از اطلاعات می باشد.

درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال

ایده درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال “ارزگیت” – ادامه داستان پایان نامه+ ارائه ایده

 از اینکه فاصله زیادی بین مطالب این سری افتاده عذرخواهی می کنم، این قصور من رو بگذارید پای کم بود زمان و درگیری های مختلف

در قسمت اول (ایده درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال “ارزگیت” – قسمت اول) و قسمت دوم (ایده درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال “ارزگیت” – قسمت دوم (پایان نامه کارشناسی ارشد در حوزه بلاکچین)) داستان کوتاهی در مورد نحوه آشناییم با تکنولوژی بلاکچین و کارهایی که انجام دادم، تا منهی بشود به پایان نامه توضیح دادم، و در این پست می خوام چند خطی به آن اضافه کنم و در آخر فایل ایده درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال رو ارائه بدم.

در قسمت قبل گفتم که تصمیم گرفتم برای پایان نامه در مورد CDN  بر بستر بلاکچین کار کنم، تا مدتی در این مورد مطالعه می کردم، تا اینکه تصمیم گرفتم باز هم زمینه کاری رو عوض کنم، به دلیل علاقه شخصی خودم به معماری نرم افزار و نظر استاد، تصمیم بر این شد به دنبال بر طرف کردن یکی از نیاز های معماری نرم افزار با بلاکچین باشیم. از طرف دیگه این روز ها با موضوع توزیع شدگی و نرم افزار های توزیع شده سر و کله می زنم. در همین راستا، دیدم شاید بد نباشد روی پایان نامه ای با موضوع تقریبی (ارائه یک راهکار توزیع شده برای اتصال سامانه های نرم افزاری بر بستر بلاکچین در شبکه های داخلی) کار کنم. البته چندین مقاله در این حوزه هم پیدا کردم که بد نیست شما هم در جریان باشید.

و اما درگاه پرداخت ارز های دیجیتال

اجرای درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال با بیشتر شدن مشغولیت هام (کار و درس و پروژه) عملا خاموش شده بود، تا اینکه از طرف یکی از بزرگترین شرکت های گردشگری (َشاید هم بزرگترین) با من تماس گرفتند و درخواست یک جلسه در مورد این موضوع کردند. به حق ایده و فکر مدیران مجموعه بسیار خوب و مثب بود، هر چند که نیاز داشتند از لحاظ علمی و فنی دید خودشان را بالا ببرند. ایده ای که آن ها به دنبال آن بودند در سطح اول امکان پرداخت هزینه تور ها با ارزهای دیجیتال، و در سطح بالاتر راه اندازی یک ارز دیجیتال برای استفاده در شبکه گردشگری ایران بود.

از ایشان فرصت خواستم و طرح خودم رو کامل تر از چیزی که در فکرشان بود نوشتم، از نظر خودم طرح خوبی شد، ولی نمی دانم چرا آن همه پیگیری و تماس های مکرر اولیه به نتیجه ای ختم نشد (شاید من خبر ندارم).

این طرح برگرفته از خدماتی است که سایت های خارجی پرداخت ارزهای دیجیتال به کاربرانشان ارائه می دهند. در این طرح دست کارفرما را برای اینکه از یک node بلاکچین بیت کوین استفاده کند و یا از API  سرویس دهنده های دیگر استفاده کند، باز گذاشتم. این طرح تقریبا مرحله تحلیل نرم افزار را پوشش می دهد، و مراحل اجرای این ایده و حتی قیمت پیشنهادی خودم (خودم می دانم که بسیار کم گفتم) هم هست.

به دلیل اینکه این ایده بار علمی خاصی ندارد و کاملا جنبه تجاری دارد، به صورت تجاری برای فروش گذاشته ام که می توانید در انتهای همین مطلب لینک های دانلود را مشاهده کنید.

چند نکته:

لایسنس: خریدار این فایل می تواند به هر نحوی که دلش می خواهد، چه در زمینه های تجاری و غیر تجاری بدون نیاز به اجازه و هماهنگی به صورت نا محدود استفاده کند. ولی در اختیار گذاشتن ایده و فایل ارائه برای دیگران به هیچ وجه مجاز نیست. چه به صورت فیزیکی فایل جا به جا شود، چه در سایت های اینترنتی قرار بگیرد. )

پشتیبانی: همانطور که دوستان در جریان هستند، در حد توانم به سوال ها پاسخ می دهم، ولی برای خریدارن این فایل صحبت در مورد مسائل فنی و علمی در خصوص ایده آزاد هست (در حد عرف، سعی می کنم سریع پاسخ بدهم)

تمام مطلب نوشته شده مربوط به خرداد 1397 و در حد علم و تجربه شخصی بنده هست، و بیشتر از این ادعایی هم ندارم ( قبل از خرید بررسیهای لازم را به عمل آورید)

موفق و موید باشید.

خرید PDF طرح ارائه خدمات پرداخت ارز های دیجیتال 

خرید WORD طرح ارائه خدمات پرداخت ارز های دیجیتال 

ایده درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال “ارزگیت” – قسمت اول

پرده اول: آشنایی با بیت کوین

از زمانی که با ارزهای دیجیتال (به خصوص بیت کوین) آشنا شدم بیش از سه سال می گذرد، من به واسطه درخواست یک پروژه (راه اندازی فروشگاه اینترنتی با درگاه پرداخت بیت کوین) به این زمینه وارد شدم، یادم هست آن زمان هر بیت کوین حدودا 344 دلار بود که نسبت به قیمت فعلی مبلغ ناچیزی بود (اگر اون موقع 10 تا بیت کوین می خریدم شاید الان برنامه نویس نبودم 🙂 ). بعد از مطالعات بسیار زیاد و سنگین برای درک بلاکچین و ارز دیجیتال (اون موقع فقط صحبت از بیت کوین بود) موفق شدم اولین درگاه پرداخت بیت کوین رو بنویسم و در گیت هاب منتشر کنم. البته بعد ها اون پروژه بدون نتیجه ماند، ولی از این نظر که من با تکنولوژی بلاکچین آشنا بشوم بد نبود.

 

پرده دوم: ارزگیت

بعد از منتشر کردن اولین نمونه درگاه پرداخت بین کوین و مسکوت ماندن پروژه درخواستی، من هم این موضوع را کنار گذاشتم تا سال 95 که تب ارزهای رمز پایه بالا گرفت، مدتی بود که پروژه نداشتم می خواستم برای خودم با یک ایده جدبد در فضای ایجاد شده موج سواری کنم، این شد که ایده ارزگیت به نظرم رسید. دوباره شروع کردم به مطالعه و کد نویسی، تا بتوانم یک درگاه پرداخت ارز دیجیتال ایجاد کنم. ایده اصلی از روی مشابه های ملی ( شبیه آی دی پی) بود. می خواستم امکانی برای کاربران ایجاد کنم که با ساخت کیف پول مجازی، علاوه بر اینکه بتوانند ارزهای رمز پایه خودشون و منتقل کنند، بتوانند فروشگاه های اینترتی خودشان را هم به درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال مجهز کنند.

 

پرده سوم: اسپانسر

مدتی رو این پروژه کار کردم تا تونستم نمونه اولیه پروژه رو اجرا کنم، بعد از این مرحله ادامه کار برایم بسیار سخت شده بود، هم به دلیل اینکه کاملا تنها کار می کردم و هم اینکه از لحاظ مالی در مضیقه بودم، برای همین بود که به فکر پیدا کردن اسپانسر افتادم، اول با چند شرکت فناوری مرتبط با بانک ها صحبت کردم، عملا کار من رو جدی نگرفتند! بعد از اون به دنبال شتاب دهنده ها رفتم، در چندین جلسه توجیهی طرح شرکت کردم و ایده ام رو شرح دادم، تقریبا فکر همه چیزش رو کرده بودم، و همه شبهات و سوالات رو پاسخ می دادم، ولی با بهانه اینکه این ایده به محض رشد کردن فیلتر می شود، من رو رد می کردند. البته ابن رو هم باید بگم که هیچ موقع هم نتوانستم یک تیم خوب معرفی کنم، چون عملا افراد تیمم هم (به دلیل پیچیدگی مسئله) خوب توجیه نمی شدند.

 

این مطلب ادامه دارد…

ترجمه کتاب بلاکچین به زبان ساده برای تازه کار ها

کتاب بلاکچین برای تازه کارها به زبان فارسی | راه اندازی مرحله به مرحله بلاکچین خودتان با راهنمای فارسی

سلام

در پست قبل با عنوان کتاب بلاکچین برای تازه کارها | راه اندازی مرحله به مرحله بلاکچین خودتان کتابی رو معرفی کردم که به زبان ساده بلاکچین و مراحل راه اندازی بلاکچین رو بیان کرده بود.

بعضی از دوستان ایمیل زدند و درخواست ترجمه این کتاب رو کردند، خوشبختانه در همان پست قبلی یکی از دوستان (آقای مجتبی شعبان پور) ترجمه این کتاب رو در اختیار من قرار دادند و من هم در همین پست منتشر می کنم.

البته ایشان این کتاب رو از کانال کریپتو آموزش گرفته اند و در پاورقی صفحه اول اسم شرکت گسترش اقتصاد فن محور آماده است.

ترجمه کتاب بلاکچین به زبان ساده برای تازه کار ها

 

کتاب بلاکچین برای تازه کارها | راه اندازی مرحله به مرحله بلاکچین خودتان

سلام

این روز ها کتاب و پست های اینترنتی در مورد بلاکچین خیلی زیاد شده است، و در  فضای وب فارسی هم اخیرا مستنداتی در مورد بلاکچین معرفی می شود.

احتمالا با کتاب های for dummies آشنایی دارید، این کتاب ها معمولا یک مطلب جدید را به زبان بسیار ساده بیان می کنند که معمولا  مخاطبان این کتاب ها از افراد مبتدی تا مدیران ارشد تشکلیل می دهند.

شرکت IBM با پشتبانی از این مجموعه کتاب Blockchain for dummies رو به صورت رایگان منتشر کزده است. هنوز فرصت نکردم که این کتاب رو از ابتدا تا انتها مطالعه کنم، ولی با ورق زدن های اجمالی مجذوب کتاب شدم… زبان شیوا و روان (انگلیسی راحت برای مطالعه) با پرهیز از غلو! مطالعه این کتاب رو به همه دوستانی که دوست دارند در مورد بلاکچین اطلاعات دقیق و عملی به دست بیاورد توصیه می کنم.

دانلود کتاب بلاکچین به زبان ساده » ibm-blockchain-for-dummies

 

کتاب آموزش بلاکچین به زبان ساده

 

ترجمه همین کتاب

ترجمه کتاب بلاکچین به زبان ساده برای تازه کار ها

برنامه نویسی بلاکچین با سی شارپ

برنامه نویسی بلاکچین با سی شارپ | blockchain programming in c#

سلام،

یه عادتی که دارم اینه که هر روز وقت های آزادم رو توی گیت هاب چرخ می زنم  (گیت هاب من رو دنبال کنید) و پروژه هایی که در حال رشد هستند رو بررسی می کنم.

برای خودم عین کلاس درس هست… از رویگرد پروژه ها گرفته تا نوع کد زدن…

از حدود دو سال و نیم پیش هم که با موضوع بلاکچین و بیت کوین آشنا شدم، هر چند وقت یکبار آخرین وضعیت این این تکنولوژی رو با زبان دلخواهم (C#)  بررسی می کنم.

در آخرین دستاورد (!) که داشتم به سه پروژه خوب و قابل فهم و مستند دار رسیدم، که فکر کردم اگر به اشتراک بگذارم شاید کس دیگه بتونه ازشون استفاده کنه

1

ProgrammingBlockchainCodeExamples

بیشتز از دو پروژه بعدی، خودم به این پروژه بیشتر علاقه مند شدم، چون هم سادست و هم توسط یک نقر برنامه نویس عین خودم نوشته.

این پروژه بر اساس کتاب آزاد Programming The Blockchain in C# نوشته شده است.

 

2

StratisBitcoinFullNode

این پروژه رو یک شرکت که اداعای راه اندازی ایده ها بر اساس بلاکچین دارد نوشته شده، من از سایت شرکت و اطلاعاتی که در شرکت هست بیشتر استفاده کردم

 

3

FullNodeUI

در مورد این پروژه اطلاعات زیادی نیست، ولی خب من کدش رو یه نگاهی انداختم خوب بود…

 

اگر شما هم برنامه نویس هستید، و تجربه ای در برنامه نویسی بلاکچین دارید اطلاع بدهید تا بررسی کنیم، راه همکاری هست!

اسمارت کانترکت، مبنای اتریم

Smart Contracts (قرارداد های هوشمند) چیست؟ + ویدیو معرفی

سلام

 

 

قصد دارم در یک سری مطالب، مطالعاتم رو در مورد اسمارت کانترکت ها منتشر کنم، تا بتونیم دوستان همدیگه رو پیدا کنیم و یک هم افزایی در مورد این مطالب داشته باشیم.

قبل از هر چیزی برای اینکه دوستان وارد بحث بشوند باید عرض کنم که اسمارت کانترک ها پایه ارز رمزنگاری شده اتریم (در حال حاضر دومین ارز رمزنگاری شده محبوب) بر بستر بلاک چین هست.

قطعا در مطالب بعدی بیشتر در مورد موضوعات ارز های رمز نگاری شده، بلاکچین، توزیع شدگی، … صحبت خواهم کرد.

من خودم کار رو با ترجمه صفحه ویکی پدیا اسمارت کانترک شروع کردم. (البته ترجمه گوگل انقدر قوی شده که زیاد نیازی به دست کاری نبود)

شروع:

 

A smart contract is a computer protocol intended to facilitate, verify, or enforce the negotiation or performance of a contract. Smart contracts were first proposed by Nick Szabo in 1996.[1]

یک ) قرارداد هوشمند( یک پروتکل کامپیوتری است که برای تسهیل، تأیید یا اجرای مذاکره یا اجرای یک قرارداد طراحی شده است. قراردادهای هوشمند ابتدا توسط نیک سابو در سال 1996 پیشنهاد شد.

Proponents of smart contracts claim that many kinds of contractual clauses may be made partially or fully self-executing, self-enforcing, or both. The aim with smart contracts is to provide security that is superior to traditional contract law and to reduce other transaction costs associated with contracting.

قراردادهای هوشمند در درجه اول در ارتباط با ارزهای رمزنگاری شده استفاده شده است.

History

تاریخچه

The phrase “smart contracts” was coined by Nick Szabo in 1996, and reworked over several years.

عبارت “قراردادهای هوشمند” توسط نیک سابو در سال 1996 ساخته شد و چندین سال به کار خود ادامه داد.

Szabo’s first publication, “Smart Contracts: Building Blocks for Digital Free Markets” was published in Extropy #16,[3] and then later reworked as “Formalizing and Securing Relationships on Public Networks.

سزابو اولین مقاله با عنوان “قراردادهای هوشمند: ساخت بلوک ها، برای بازارهای آزاد دیجیتال” در Extropy #16 منشر شد و سپس بعدها به عنوان “رسم سازی و برقراری روابط در شبکه های عمومی” اصلاح شد.

These documents described how it would be possible to establish contract law and related business practices through the design of electronic commerce protocols, between strangers on the Internet.

این اسناد توضیح داد که چگونه می توان از طریق طراحی پروتکل های تجارت الکترونیک، بین غریبه ها در اینترنت، ایجاد قانون قرارداد و شیوه های تجاری مرتبط را ایجاد کرد.

Szabo describes smart contracts as:

Szabo قراردادهای هوشمند را اینگونه توصیف می کند

New institutions, and new ways to formalize the relationships that make up these institutions, are now made possible by the digital revolution.

موسسات جدید و راه های جدید برای رسمیت دادن روابط که این موسسات را تشکیل می دهند، اکنون با انقلاب دیجیتال امکان پذیر است.

I call these new contracts “smart”, because they are far more functional than their inanimate paper-based ancestors.

من این قراردادهای جدید را “هوشمندانه” می نامم، زیرا آنها بسیار کاربردی تر از اجداد نابالغشان هستند.

No use of artificial intelligence is implied. A smart contract is a set of promises, specified in digital form, including protocols within which the parties perform on these promises.

هیچ استفاده از هوش مصنوعی به معنای آن نیست. قرارداد هوشمند مجموعه ای از وعده هایی است که در قالب دیجیتال مشخص شده اند، از جمله پروتکل هایی که طرفین در این وعده ها انجام می دهند.

البته کار ترجمه ادامه دارد …

 

یک ویدیو جالب (البته زبان اصلی) در مورد معرفی اسمارت کانترکت ها هم ضمیمه می کنم 🙂

لینک ویدیو: معرفی اسمارت کانترکت، مبنای اتریم

 

پی نوشت:

دوستان لطفا و خواهشا اگر شما هم مطلب به درد بخوری در این زمینه دارید منتشر کنید و من رو هم با خبر کنید تا بتونیم هم افزایی داشته باشیم.